Fedtfrysning med Clatuu Alpha
Hvad er fedtfrysning?
Fedtfrysning er en højteknologisk behandling, som går ud på, at uønskede fedtdepoter på kroppen nedfryses til -9 grader, hvilket får fedtcellerne til at krystallisere, som resultere i at de nedbrydes. Kroppen vil derefter naturligt skille sig af med dem via lymfesystem.
Fedtfrysning henvender sig til personer fra alle aldersgrupper og fra begge køn, som har et ønske om at tabe sig på et specifikt område på kroppen, da det er svært at styre hvilket dele af kroppen fedtet vil blive nedbrudt ved at motionere og træne. F eks. Hvordan skal man træne eller motionere fedtdepoterne væk fra hagen?
Derfor benyttes fedtfrysningsbehandlingen til de fedtdepoter, som er svære at træne væk eller aldrig forsvinder under en slankekur.
Da fedtcellerne primært består af vand, påvirkes de meget af frysning, fordi afkøling er meget kontrolleret og præcist, får man naturlige og ensartet resultater.
Ved fedtfrysningsbehandling kan man nemt fortsætte sin daglig gøremål efter behandlingen da den ikke påvirker resten af kroppen, fordi behandlingen er så lokalt og præcist. Derfor er fedtfrysning yderst skånsom behandling sammenlignet med fedtsugning.
Ved forskning og undersøgelser har man fundet ud af, at når man udsætter et bestemt punkt eller område på kroppen for nedkøling, så påvirker det kun fedtcellerne, væv og andre celler i kroppen tager derfor ikke skade af nedkøling, derfor er der ingen bivirkninger ved fedtfrysning.
Er fedtfrysning en slankekur?
Fedtfrysningsbehandlingerne alene kan ikke kan ikke gøre at man taber sig, men hvis man kombinere det med regelmæssig motion og sund livstil kan behandlingen give lige præcis det resultat, som gør dig tilfreds og glad med din krop eller fjerner de sidste irritationsmomenter ved en slank trænet krop.
Fedtfrysning er egnet til begge køn og er yderst effektiv mod dansehåndtag, topmave, BH-dellen på ryggen, dellen under ballen, inderlår og andre steder med fedtdepoter.
Er du overvægtig, vil resultatet blive nedsat, men det er stadig muligt at få behandling og stadig få effekt. Mange bruger behandlingen som del af en træningsforløb og til at blive motiveret til et vægttab.
Inden fedtfrysningsbehandlingen kan fortages på dig skal du altid have en konsultation med behandleren. Til konsultationen vil vi optage en medicinsk journal, aftale hvilke område der skal behandles, måle området og tage billeder, og skræddersy et forløb som passer til dine ønsker.
Selve behandlingen starter med, at det aftalte område optegnes og en gel-patch placeres på området. Gel-patchen beskytter huden mod forfrysninger. Herefter påsættes applikatoren, et vakuum vil suge fedtet i ind applikatoren, og nedkølingen begynder.
Du vil opleve et kortvarigt smerte, alt efter hvilket område der behandles. Smerten forsvinder efter ca. 5 minutter, og i resten af behandlingstiden kan du slappe af og kigge i telefonen eller lytte til en podcast.
Applikatoren fjernes når fedtfrysningensbehandlingen er færdig, og gelpatchen tages af. Det behandlet området masseres herefter i op til 5 minutter for at nedbryde de krystalliserede fedtceller og genoprette cirkulationen til området. Det hele tager ca. 1 til 1,5 time.
Der skal gå 8 til 12 uger mellem hver behandling, da fedtfrysning er en langsommelig proces, hvor den endelig resultat kan ses nogle uger efter behandlingen. Kroppen skal nemlig nedbryde og skille sig af med de krystalliseret fedtceller, og det tager tid, men forskning har vist, at man kan se gode resultater efter bare 8 uger.
Fedtfrysningsbehandlingen går nemlig ind og nedsætter antallet af fedtceller på området. Efter en enkelt behandling vil du opleve, at hele 20-25 % af fedtcellerne på området er nedbrudt og udskilt af kroppen. Derfor kan behandlingen først gentages efter de 6 til 12 uger, hvis du ønsker en yderligere fedtreduktion. Antallet af behandlinger afhænger af det område, som man ønsker at få behandlet. For nogle områder er det nok med én fedtfrysningsbehandling mens større områder skal typisk have flere behandlinger for at opnå et tilfredsstillende resultat. Til den indledende konsultation vil vi lægge en plan for, hvor mange behandlinger, der er behov for, for at opnå det ønskede resultat.
Hvor lang tid skal der gå mellem hver behandling?
Vigtig information
Det anbefales, at man ikke tager smertestillende medicin i NSAID-gruppen (eks. Ibuprofen) i op til 6 uger efter behandlingen, da virkning/det samlede resultat af behandlingen kan blive mindre.
Behandlingen kan ikke anbefales til følgende personer.
- Svært overvægtig
- Er undervægtig
- Er gravid eller ammer
- Har pacemaker
- Er insulinkrævende diabetiker
- Har Raynolds disease
- Har dårligt blodomløb eller nedsat lever- og nyrefunktion
- Er nyopereret i området der skal behandles - der skal mindst gå et å, før man kan få behandlingen.
- Har brok, eller brokket i området
- Har nye og røde strækmærker